Aardetinten en zandkleuren betekenis

 

Schilderijen in aardetinten en zandkleuren.

Met de term aardetinten worden de natuurlijke tinten bedoeld die voorkomen in de natuur om ons heen. Je kunt daarbij denken aan de kleuren van zand, klei, veensoorten, gesteenten, water en lucht. Maar ook aan mossen, grassen, graansoorten, boomschorsen en herfstbladeren. De huidige trend naar meer rust en ontspanning en het herstellen van de band met de natuur en aarde is ook terug te zien in mijn schilderijen. Het gebruik van zachtere kleuren als grijzig-wit, lichtbruin, okergeel, terra en warmrood wordt steeds vaker toegepast. Er zijn aardetint schilderijen in abstraherende stijl. Vaak zijn in de afbeeldingen op mijn aardetint schilderijen natuurlijke vormen te herkennen.

Aardetinten in het interieur.

De laatse jaren is een trend zichtbaar in onze interieurs naar meer zachtere kleuren. Kleuren zoals warm-rood, lichtbruin, okergeel, oranje, terra en lichtgroen, de warmere kleuren uit het natuurpallet. Maar ook in combinatie met de koelere, neutralere kleuren uit het pallet; antraciet zwart, grijs en wit, laat verrassende resultaten zien.
De aardetint kleuren zijn bij uitstek ideaal om te gebruiken in een natuurlijk, Vintage interieur, maar eigenlijk kun je met aardetinten alle kanten op. Je kunt een interieur op verschillende manieren inrichten met aardetinten. Combineer je donkere warme aardetinten met elkaar of kies je juist voor allemaal lichtere aardetinten? Als je aardetinten zoals terracota en zandkleuren combineert met warme grijstinten en lindegroen creŽer je een rustgevend zuidelijk gevoel in je interieur.